Verloskundigenpraktijk Ridderhof opent locatie in Heesch

April 4, 2019

Er zijn families waarvan de verloskundigen van Ridderhof drie generaties op de wereld hebben geholpen. Groot verschil tussen die eerste en derde generatie is de verloskunde zelf, die is in de loop der jaren behoorlijk veranderd.

 

De praktijk van Verloskundigen Ridderhof komt voort uit die van de Dames Heesch: drie vrijgezelle dames die samenwoonden in één huis. Ruim zestig jaar geleden begonnen zij hun praktijk. Ze gingen gewoon om de beurt naar een bevalling of spreekuur, net hoe het uitkwam.

 

Omgedoopt
Op 1 juni 1998 ging Trudy Rijk, de laatste van de Dames Heesch, met pensioen. Haar plek in de praktijk werd ingenomen door Karin Vestjens. De 3 vrouws- praktijk zelf was toen al omgedoopt in Ridderhof, vernoemd naar de locatie in Oss waar de praktijk toenmalig gevestigd was. Inmiddels is de praktijk gegroeid naar een maatschap van 4 verloskundigen: Karin Vestjens, Evelien van der Marck, Danielle van der Velden en Evelien van der Krabben werken alweer jaren samen.

 

De locatie aan de Ridderhof werd enkele jaren geleden verruild voor een nieuw, ruimer onderkomen aan de Raadhuislaan, recht tegenover het Osse gemeentehuis. De naam Ridderhof bleef behouden. Ze hebben meer dan 20 jaar wekelijks een dagdeel spreekuur gedaan in Heesch bij fysioHeesch, maar vanaf nu is er weer een permanente locatie in het gezondheidscentrum Gildestraat! Er kunnen nu ook echo’s gemaakt worden in Heesch.

 

En er kunnen nu ook spoedconsulten in het weekend in Heesch gedaan worden. Tot nu toe moest iemand daar toch voor naar Oss komen.

 

Controles

Mensen kunnen in Heesch terecht voor alles: een intakegesprek, een kinderwensspreekuur, de zwangerschapscontroles en de nacontrole, zes weken na de bevalling. Tevens kunnen ze hier terecht voor anticonceptie: het plaatsen van spiralen of de implanon, het anticonceptiestaafje in de arm.

 

“We zijn erg blij met deze mooie ruimte in dit prachtige pand”, zegt een enthousiaste Evelien van der Krabben, een van de vier verloskundigen van de Ridderhof. “Voor  onze  cliënten uit Heesch is het een vooruitgang. Zij hoeven voor hun controles niet meer helemaal naar Oss. Ze kunnen voortaan lekker hier naar toe komen wandelen. Makkelijk toch?”

 

Takenpakket
Waar de Dames Heesch zich nagenoeg alleen met bevallingen bezig hielden, is het takenpakket van de hedendaagse verloskundigen heel wat breder. Daniëlle – destijds zelf ter wereld geholpen door de Dames Heesch – is bijvoorbeeld ook lactatiekundige. Zij weet alles van borstvoeding.

 

Alle vier de verloskundigen,  zijn tevens bevoegd echoscopiste. “dat blijft altijd een heel mooi moment, als je mensen voor het eerst hun kindje kunt laten zien”, vertelt Evelien van der Marck.

 

Daarnaast houdt de praktijk zich ook bezig met anticonceptie. “We voorzien daarmee in een groeiende behoefte onder vrouwen”, zegt Evelien. “Nu we hiervoor een aantekening in het kwaliteitsregister hebben, krijgen mensen dit ook vergoed van de verzekering als ze het bij ons laten doen.”

 

Magisch
Ondanks al die extra taken, blijft toch een bevalling het allerleukste van het vak. “Dat je mensen mag helpen bij de geboorte van hun kind. Dat is toch echt magisch”, glimlacht Karin.

 

Maar ook bevallen is veranderd in de loop van de jaren: vroeger beviel iedereen liggend op de rug in bed, nu stimuleren we mensen om te bevallen in de houding die ze het fijnste vinden: in bad, op de baarkruk, staand, alles kan!

 

Contact

Elke dag (maandag -zondag) tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar: 0412-62560

Voor dringende zaken: 06-55884455

 

Voor niet medische vragen ook per email: info@verloskundigenridderhof.nl

Voor meer informatie: www.verloskundigenridderhof.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon