Vierde 'Dutch Agri Food Week' met volop activiteiten in Oss

September 10, 2018

Dutch Agri Food Week is het podium waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie én het verbinden van ondernemers, consumenten en overheden. Bedrijven en kennisorganisaties presenteren er hun nieuwste innovaties aan een breed publiek. Ook de lokale afdeling van ZLTO; Oss- Den Bosch, organiseert samen met haar leden activiteiten in het kader van DAFW.

 

Zoals toneelvereniging Amiciticia, zij haalt op zaterdag 6 oktober 2018 toneelvoorstelling “Boerderij in de buurt” naar de Berchplaets te Berghem. Een middagvoorstelling om 15.00 uur en een avondvoorstelling die om 20.00 uur begint. Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk, na ongeveer 45 minuten, het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen. De discussie wordt aangezwengeld door één van de spelers en geleid door een ervaren gespreksleider met grote betrokkenheid bij het platteland. Vervolgens wordt de eindscène gespeeld. Met een verrassende ontknoping… Kaartjes zijn via www.amicitiaberghem.nl te verkrijgen.

 

Ook kunt op 6 oktober voor een rondleiding terecht bij paddenstoelenkwekerij van de Vorle in Berghem. U dient zich hiervoor aan te melden, dit kan via www.hetpaddenstoelenhuis.nl

 

Ton Duffhues verzorgt op maandag 8 oktober in de Bibliotheek Oss een lezing met discussie over Onze dagelijkse kost. Over de relatie tussen landbouw, voedsel en gezondheid. “Laat me zien wat er op je bord ligt, en ik vertel je het verhaal over de boeren die het voedsel geproduceerd hebben, hier in de regio of elders.” Ton Duffhues vertelt over de relatie tussen de productie en consumptie van voedsel, tussen dat wat de boeren en tuinders produceren en de dagelijkse kost van consumenten. Hij kent de geschiedenis en zoomt in op het bijzondere karakter van de regio Oss. Kaarten voor de lezing op maandag 8 oktober, die om 20.00 uur begint, zijn via www.nobb.nl te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

 

Circa 100 leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB nodigen iedereen uit voor “Bakkie bij de boer” op zaterdag 13 oktober tussen 14.00-16.00 uur om kennis te maken met de land- en tuinbouw van nu. Waaronder boerderijterras ’t Venster in Vinkel, vleeskalverhouderij van de Doelen in Vinkel, melkveebedrijf Boerderij Stroobroek in Maren-Kessel. Maak een selfie met de boer en vermeld op sociale media #bakkiebijdeboer

 

Zie verder www.dutchagrifoodweek.nl  

Voor exacte locaties   “Bakkie bij de boer”: www.ltonoord.nl, www.zlto.nl, www.lltb.nl  

 

In 2017 trok Dutch Agri Food Week zo’n 50.000 bezoekers tijdens 150 activiteiten en events die 350 betrokken organisaties verspreid door Nederland hebben georganiseerd.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon