Weer mooie ideeën tijdens inspiratiebijeenkomst Oss Innoveert

November 2, 2018

Op woensdag 31 oktober presenteerden negen initiatiefnemers in @Paulus, de voormalige Pauluskerk, hun ideeën tijdens de inspiratiebijeenkomst van Oss Innoveert. Ideeën om kinderen in armoede te helpen of welzijn en zorg te verbeteren. Daarnaast was er aandacht voor leren en ontwikkelen. De plannen varieerden van samen eten voor ouderen tot het voeren van klimaatgesprekken.

 

Innovatie

Thijs van Kessel, wethouder zorg, welzijn en gezondheid, is enthousiast: “De oplossingen die we als gemeente in het verleden hadden, werken niet meer altijd voor de problemen van nu. Laat staan voor de problemen van de toekomst.” De uitdaging voor de initiatieven die zich presenteerden, is volgens hem om contact te leggen met het bedrijfsleven, het onderwijs of andere partners. Ook dat is innovatie.

 

Gevarieerde initiatieven

Tijdens de inspiratiebijeenkomst hebben initiatiefnemers een aantal plannen van Oss Innoveert gepresenteerd. Rob van Erp van wijkcentrum Schadewijk, zou graag zien dat eenzame mensen en mensen in armoede de weg naar het wijkcentrum vinden om samen te eten. “Samen eten is gezond en gezellig, het verbindt en kan diverse groepen uit de wijk bij elkaar brengen.” Theo Breuring uit Macharen kan dat beamen. Het eet-initiatief in dorpshuis De Bongerd in Macharen is al twee jaar heel succesvol. Hij heeft zijn visitekaartje aan de mensen van de Schadewijk al afgegeven. “Wij zijn ook ooit begonnen als innovatief initiatief en delen onze ervaringen graag.”

 

Over Oss Innoveert

In mei 2016 is ‘Oss Innoveert’ gestart. Iedereen met een goed plan om de zorg voor elkaar, de wijk en buurt of de professionele zorg te verbeteren kan dit insturen. De kansrijke plannen krijgen ondersteuning en een startbudget van de gemeente en feedback van inwoners van Oss.

 

Bekijk HIER alle gerealiseerde initiatieven terug.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon